T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MANİSA / ŞEHZADELER - Necatibey İlkokulu

Tarihçe

Eğitim hizmetine büyük çabası olan dönemin milli eğitim bakanı Mustafa Necati Bey’in adının unutulmaması için, bir saygı eseri olarak okulumuzun adına Necatibey İlköğretim Okulu denmiştir.

Eğitim hizmetine büyük çabası olan zamanın milli eğitim bakanı Mustafa Necati Bey’in adının unutulmaması için, bir saygı eseri olarak okulumuzun adına Necatibey İlköğretim Okulu denmiştir.

Mustafa Necati Bey: 1893 yılında doğan Necati, Darende’li Halit Bey’in oğludur. 1 Ocak 1929 yılında 36 yaşında pek genç olduğu halde bir ameliyat yanlışlığının kurbanı olur.

 Bütün hayatı adeta yetişmeyecek derecede koşmakla geçti. Büyük hizmetleri kısa bir ömre sığdırmanın sırrının, halka hizmet, samimiyet olduğunu ispat etti. Çok genç yaşta İzmir İdadisinden mezun oldu. İzmir’de bir arkadaşı ile birlikte kurdukları “Şark İdadisi” müdürlüğünü yaptığı sıralarda kız ve erkek öğretmen okullarında da öğretmenlik yaparak birçok değerli öğretmen yetiştirmiştir. 

 Yurdunu ve milletini çok seven Mustafa Necati Bey; Türk Milletinin İstikbalini Türk Maarifinin yükselmesinde görmüş ve hayatı boyunca bu mesleğe büyük hizmetler etmiştir.

            Okulun 1928 yılı Mart ayı içinde açılışı yapıldı. Öğretmen kadrosu olmadığından Gazi, Sakarya, Sekiz Eylül ve İstikbal ilkokullarının 4.ve 5. sınıfları idareten bu okula nakledilmiştir. Başöğretmen vekâletini merhum, Gazi İlkokulu öğretmeni Arif Hikmet yapmıştır.

            Okula 1960 yılında ikinci katın ilavesiyle bina bu günkü görünümünü almıştır.

            2007 yılında inşaatına başlanarak 2008 de eğitim öğretime açılan 8 derslikli bina ile okulumuz 24 derslik olarak eğitim öğretime devam etmekte iken, 2012 yılında alınan kararla eski binanın yıkılması ve yerine çağın koşullarına uygun yeni bir binanın yapılması uygun görülmüştür. Bu sebeple Necatibey İlköğretim Okulları öğrencileri eğitimlerine Avni Gemicioğlu İlköğretim Kurumlarında 10.11.2013 tarihine kadar devam etti.  Bina teslim edilmesinden sonra ilköğretim kurumlarının tüm öğrencileri Necatibey İlköğretim kurumlarında eğitimlerine devam ettiler. 2014 yılında yeni okul binasının tamamlanmasıyla Necatibey İlkokulu öğrencileri yeni okul binasında eğitime başlamışlardır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 01.01.1970 - Güncelleme: 30.03.2017 12:04 - Görüntülenme: 2420
  Beğen | 5  kişi beğendi