MANİSA / ŞEHZADELER - Necatibey İlkokulu

eTwinning

Okulumuz 2-B sınıfı öğretmeni Hülya ÇOBAN ve öğrencileri "Radyoda Çocuk Var" adlı Ulusal  e-Twinning Çalışmasına ortak oldular. Tebrik ediyor başarılar diliyoruz.

Proje tanırım videomuz için alttaki linki tıklayınız.

06-04-202108-04-202108-04-2021

'Radyoda Çocuk Var' eTwinning Projesi

Proje Hakkında

Hemen her şeyin görsellik üzerine inşa edildiği günümüz dünyasında bu duruma bir parantez açarak eski dönemlerin en önemli iletişim aygıtı olan radyoyu ön plana çıkarmaya ve internet tabanlı özel radyo yayınları yaparak eğitime ve çocuklara farklı bir bakış açısı kazandırmaya çalışmaktayız. Hedef kitlemizi anasınıfı, okul öncesi ve ilkokul öğrencileri ile projeye katılım gösterecek öğrencilerin velileri oluşturmaktadır.

Hedefler

1.      Anasınıfı, okul öncesi ve ilkokul öğrencilerine radyoyu tanıtmak,

2.      Çocukların birer radyo dinleyicisi olmalarını sağlamak,

3.      Eski bir iletişim aracı olan radyoyu eğitim alanında kullanmak,

4.      Önemli gün ve haftaları öğrencilerle beraber canlı radyo yayınlarında kutlamak,

5.      Öğrencilerimizin radyo yayınları aracılığı ile iletişim kurmalarını, sosyalleşmelerini ve yeni arkadaşlıklar edinmesini sağlamak,

6.      Projeye katılacak öğretmenlerimizin Web 2.0 araçlarını kullanarak radyo yayın içeriği hazırlamalarını sağlayıp teknoloji kullanım becerilerini desteklemek,

7.      Öğrenci velilerimizin sürece katılımlarını sağlayarak okul-veli iş birliğini güçlendirmek projenin hedefleri arasındadır.

Çalışma Süreci

Proje dört ay sürecek olup çalışmaların aşağıda belirtildiği gibi yapılması düşünülmektedir:

Mart:

1.      Projeye katılım gösteren öğretmenlerimizle radyo yayını vasıtasıyla tanışma toplantısı yapılması ve çalışmaların planlanması.

2.      Projeye katılım gösterecek öğrenciler ve ailelerinin bilgilendirilerek veli izin belgelerinin alınması.

3.      Projede kullanılmak üzere katılımcı öğretmen ve öğrenciler tarafından radyo logosu ve proje afiş tasarımının yapılması.

4.      Uygun görülen derslerde radyo kavramı üzerinde durulması ve öğrencilerle radyo temalı resim, çalışma ve etkinliklerin yapılarak paylaşılması.

5.      Önceden gerçekleştirilmiş bir radyo programının yeniden yayınlanması.

Nisan:

1.      Canlı Radyo Yayını: 9 Nisan

2.      Canlı Radyo Yayını: 23 Nisan

Mayıs:

1.      Canlı Radyo Yayını: 7 Mayıs

2.      Canlı Radyo Yayını: 21 Mayıs

Haziran:

1.      Canlı Radyo Yayını: 4 Haziran

2.      Canlı Radyo Yayını: 18 Haziran

3.      Proje sonu radyo yayınlarının podcast olarak proje ortaklarıyla paylaşılması

Beklenen sonuçlar

1.      Çocuklarda radyo bilincinin geliştirilerek birer radyo dinleyicisi olmaları,

2.      Radyo yayınları aracılığı ile çocukların sosyalleşmeleri ve yeni arkadaşlar edinmeleri,

3.      Eğitimde farklı bir teknik olarak radyo yayınlarının kullanılabileceğinin gösterilmesi,

4.      Projeye katılan öğretmenlerin Web2 araçlarını kullanmalarını sağlayarak teknoloji kullanımı becerilerinin desteklenmesi,

5.      Uzaktan eğitim çalışmalarında önemli gün ve haftaların farklı bir platformda da kutlanabileceğinin gösterilmesi beklenen sonuçlar arasındadır.

23-04-202123-04-2021

Yayın: 06.04.2021 - Güncelleme: 17.05.2021 18:08 - Görüntülenme: 247